Volledig scherm
© Lars Smook

Koper Stal Roelofs: eerste Chinese springruiters in 2017 naar Den Ham

DEN HAM - De nieuwe eigenaar van Stal Roelofs in Den Ham verwacht in de zomer van 2017 de eerste Chinese springruiters te kunnen begroeten. Leo Chau uit Hongkong wil jonge, talentvolle Chinese ruiters de kans geven zich in Den Ham te ontwikkelen. Zijn droom is deelname aan de Olympische Spelen met een Chinees team.

Chau verblijft momenteel met zijn vrouw en dochtertje in het grote landhuis op het terrein van het ruim zeven hectare grote stallencomplex, vlak buiten het centrum van Den Ham. Een eerste Chinese ruiter is direct met hem meegereisd. ,,Die jongeman is hier om wat paarden te testen", licht Chau toe.

Plek voor 6 Chinezen
Als het aan Chau ligt, komen er vanaf volgend jaar meer jonge talentvolle Chinese springruiters naar Den Ham. „In de villa is plek voor zes Chinese springruiters per keer.”

Regionaal trainingscentrum
Naast het ontwikkelen van Chinese talenten, stelt Chau zich ten doel de regio te laten meeprofiteren van de overname. Ruiters uit de buurt moeten gebruik kunnen maken van de stallen en andere faciliteiten. De complete manege moet weer gaan draaien.

Hij verwacht dat in de lente van 2017 de eerste reguliere paardrijdtrainingen kunnen worden gegeven op de manege. In de zomer moeten dan de eerste Chinezen komen.

Overname
Chau nam het stallencomplex in Den Ham naar eigen zeggen voor ruim 2 miljoen euro over van de familie Roelofs. Die is op haar beurt blij dat het complex in zijn geheel aan één koper is verkocht en niet in delen.

Almelo e.o.