Volledig scherm
Gerrit Zomer, al 55 jaar met hart en ziel betrokken bij korfbalclub TOP. © Annina Romita

Korfbalclub TOP Vroomshoop trots op supervrijwilligers

VROOMSHOOP - Gerrit Zomer uit Vroomshoop kreeg onlangs bloemen en applaus op de jaarvergadering van korfbalclub TOP. De Vroomshoper is al 55 jaar op de achtergrond actief. Hij is verknocht aan de sport in het algemeen en TOP in het bijzonder.

Zijn kleindochters Marit en Anouk zijn kampioen geworden met één van de jeugdteams en kleinzoon Niels doet goede zaken in de E’tjes. Maar als ze net zolang lid willen zijn van TOP als opa, dan wacht hen nog een bijzondere uitdaging.
Gerrit Zomer werd afgelopen week gehuldigd vanwege zijn 55-jarige lidmaatschap van de korfbalvereniging uit Vroomshoop. „Dat is een leven lang”, merkt de 67-jarige clubman op, die met korfbal begon in de zesde klas van de Hervormde School. „Ik heb ook nog gevoetbald, maar vond korfbal leuker.”

Rode draad
Drie generaties Zomer lopen als een rode draad door de club. De zoons Rick, Ad en Jos gingen korfballen, de schoondochters Helma en Vera zijn bij TOP betrokken, evenals de kleinkinderen. „Jos korfbalt nu in zijn huidige woonplaats Zwolle. Rick is trainer bij het tweede team van NKC’51 uit Nijverdal. Och, ik weet niet of het in de genen zit. Het is de kinderen met de paplepel ingegoten. Dat wel.”

Hulp
Korfbalde hij zelf niet, dan was en is Gerrit Zomer wel op een andere manier in de weer voor zijn club, onder meer in de jeugdcommissie: „Als er iets moest gebeuren, verleende ik altijd hand- en spandiensten.” Een bestuursfunctie heeft hij nooit geambieerd, maar met zijn vrouw Truus maakt Zomer nu nog altijd deel uit van de accommodatiecommissie.

Supporter
TOP is en blijft zijn club. Zaterdag 8 oktober is Gerrit weer van de partij als Juventa uit Hardenberg op bezoek komt. „Het gaat om de eerste plek in de zaalcompetitie. We hebben allebei nog wat recht te zetten, want in de strijd om het kampioenschap ging er vorig seizoen een derde mee heen.”

Het volledige verhaal met Gerrit Zomer staat vrijdag 7 oktober in de editie Almelo-Twenterand van dagblad De Twentsche Courant Tubantia.

Almelo e.o.