Bij 20 huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik wordt op dit moment veldonderzoek gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij 20 huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik wordt op dit moment veldonderzoek gedaan. © Bert Kamp

Kosten onderzoek naar oorzaak drama kanaal Almelo - De Haandrik veel hoger dan verwacht

VROOMSHOOP - De kosten voor het onderzoek naar beschadigde huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik zijn veel hoger dan eerder gedacht. De provincie Overijssel schatte de onderzoekskosten op 750.000 euro, maar die komen zeker op 1,5 miljoen euro.

 1. Mode-ondernemer Viskaal legt 70 zonnepanelen op dak van de Waag in Almelo, een rijksmonument: ‘Maar esthetisch is het verantwoord’
  PREMIUM
  Met stelling

  Mo­de-ondernemer Viskaal legt 70 zonnepane­len op dak van de Waag in Almelo, een rijksmonu­ment: ‘Maar esthetisch is het verant­woord’

  De Waag is een rijksmonument. Eigenaar Martijn Viskaal gaat binnenkort 70 zonnepanelen op het oude dak van het gebouw in het centrum van Almelo leggen. Maar dat doet hij niet zomaar. „Het is esthetisch verantwoord”, verzekert Viskaal, na afstemming met Monumentenzorg. Wanneer zijn zonnepanelen op een rijksmonument toegestaan?
  Almelo
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.