Volledig scherm
In de Kennedyschool werd eerder al een rommelmarkt gehouden. © Bert Kamp

Kunstenaars krijgen pop up-gallery in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Er komt een pop up-gallery in de voormalige Kennedyschool in Vroomshoop. Tussen 11 en 13 oktober kunnen kunstenaars in het gebouw exposeren.

Een pop up-gallery is een tijdelijke expositie. Het initiatief komt van kunstenaar Pieter Stodel, die woonachtig is in het kanaaldorp. Hij ziet in het leegstaande pand aan de Julianastraat, dat inmiddels gebruikt wordt voor meerdere evenementen als rommelmarkten, een uitstekende locatie voor exposities. De Kennedyschool telt vijf klaslokalen, een kantoor, een lange gang en een bovenverdieping, waarin kunstenaars kunnen exposeren. 

Ballotage 

Momenteel is Stodel bezig om een stichting op te richten: Gallerij D’ Oale Skoele. Daarmee mikt Stodel op een brede variatie en hoopt zowel schilderkunst als beeldkunst naar Vroomshoop te trekken. “Iedereen is welkom. We hebben geen ballotagecommissie, zoals Den Ham heeft in het Middendorpshuis.”

Geschikt genoeg?

Exposeren gaat op vrijwillige basis. Op 14 september, tussen 13.00 en 16.00 uur, kunnen kunstenaars het gebouw bezoeken, om te kijken of ze de oude Kennedyschool geschikt genoeg achten om daar hun werk te exposeren. De eerste expositie staat in de tweede week van oktober gepland. Kunstenaars kunnen zich eveneens aanmelden via stodel@outlook.com.

Almelo e.o.