Leemansmolen krijgt weer pelfunctie

VRIEZENVEEN - De Vriezenveense Leemansmolen krijgt weer een pelfunctie. Dat gebeurt door het terugplaatsen van de zogeheten pelsteen.

 1. Sprinkhanen op het bord stap dichterbij, maar boer uit Den Ham heeft ze al niet meer: ‘Misschien is Nederland nog niet toe aan hapje sprinkhaan’
  PREMIUM

  Sprinkha­nen op het bord stap dichterbij, maar boer uit Den Ham heeft ze al niet meer: ‘Misschien is Nederland nog niet toe aan hapje sprinkhaan’

  DEN HAM - De Europese Commissie heeft sprinkhanen goedgekeurd voor menselijke consumptie. Zonder vleugels mogen ze nu zo, rechtstreeks, op het bord. Maar dat goede nieuws komt voor boer Vincent Jansen of Lorkeers uit Den Ham te laat. Hij kweekte volop, met succes, maar zijn compagnon kon de insecten niet kwijt. Dus stopte hij. „Het verhaal was mooier dan de afzet.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Almelo e.o.