Live meekijken bij broedende ooievaars in Vriezenveen

VIDEOVRIEZENVEEN - Een primeur bij de Leemansmolen in Vriezenveen. Vrijwilligers hebben een webcam geplaatst, die gericht is op het ooievaarsnest. Via het Youtube-kanaal van de molen is daardoor nu live te zien hoe een ooievaarspaar daar hun plekje heeft gevonden. 

Het wachten is alleen nog op de eerste eieren, dat kan volgens molenaar Alexander Broekhuis ieder moment gebeuren, omdat dit er de tijd voor is.

Het is de vierde keer dat er een paar neerstrijkt, telkens gaat het om hetzelfde mannetje. Twee keer leverde het uitvliegende jongen op; de eerste keer werden de kuikens door de ouders uit het nest gestoten.

Kijk voor de beelden op www.youtube.com/leemansmolen.

Volledig scherm
Een still van de live-beelden met de ooievaars die de Leemansmolen uit Vriezenveen op YouTube deelt. © still Youtube
  1. Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercampings in Vechtdal

    Man met ‘voorkeur voor meisjes’ verdacht van ontucht op kindercam­pings in Vechtdal

    RHEEZE/STEGEREN - Op kinderpornosites en -chatrooms had hij zich geprofileerd als iemand die voorkeur heeft voor meisjes tussen vijf en twaalf jaar oud. Maar dat Harry L. (57) afgelopen voorjaar op twee zogenoemde kindercampings in het Vechtdal zich op zijn zachtst gezegd verdacht gedroeg ten opzichte van meisjes, daar moet de rechtbank volgens hem geen kwaad achter zoeken. Hij was slechts op zoek naar een geschikte plek voor de caravan, of wilde gewoon een colaatje drinken.

Almelo e.o.