Live meekijken bij broedende ooievaars in Vriezenveen

VIDEOVRIEZENVEEN - Een primeur bij de Leemansmolen in Vriezenveen. Vrijwilligers hebben een webcam geplaatst, die gericht is op het ooievaarsnest. Via het Youtube-kanaal van de molen is daardoor nu live te zien hoe een ooievaarspaar daar hun plekje heeft gevonden. 

Het wachten is alleen nog op de eerste eieren, dat kan volgens molenaar Alexander Broekhuis ieder moment gebeuren, omdat dit er de tijd voor is.

Het is de vierde keer dat er een paar neerstrijkt, telkens gaat het om hetzelfde mannetje. Twee keer leverde het uitvliegende jongen op; de eerste keer werden de kuikens door de ouders uit het nest gestoten.

Kijk voor de beelden op www.youtube.com/leemansmolen.

Volledig scherm
Een still van de live-beelden met de ooievaars die de Leemansmolen uit Vriezenveen op YouTube deelt. © still Youtube
  1. Is het leven van Aniek (26) uit Vroomshoop nog de moeite waard? Moeder Gebbie zegt volmondig ‘ja’

    Is het leven van Aniek (26) uit Vroomshoop nog de moeite waard? Moeder Gebbie zegt volmondig ‘ja’

    MARIËNBERG/VROOMSHOOP - Het moest maar eens op papier gezet worden. Leven met een gehandicapt kind betekent niet alleen maar kommer en kwel. Gebbie Olsman uit Mariënberg beschrijft in een boek het leven met haar gehandicapte dochter Aniek (26), die tegenwoordig in Vroomshoop woont. „Bewust heb ik het verhaal kort gehouden. De vele bezoeken in de ziekenhuizen heb ik niet allemaal beschreven. Anders wordt het zo’n zeurverhaal, zo’n dikke pil.”

Almelo e.o.