De bijna volledige groep leden van Loopgroep De Zandstuve die komende zondag 17 april meedoet aan de marathon van Enschede.
Volledig scherm
De bijna volledige groep leden van Loopgroep De Zandstuve die komende zondag 17 april meedoet aan de marathon van Enschede. © Tony Ruiter

Loopgroep uit Vroomshoop massaal aan vertrek marathon

VROOMSHOOP/ENSCHEDE - Al maandenlang zijn ze druk met de voorbereidingen. Liefst veertien leden van de Loopgroep De Zandstuve uit Vroomshoop willen komende zondag 17 april in Enschede, bij de oudste marathon van Nederland - de eerste editie was op 12 juli 1947 - goed voor de dag komen.

De uitgangspunten zijn individueel bepaald. Het is vooral afhankelijk van ervaring of de vorm waarin elke atleet verkeerd. Bij enkelen is het doel het volbrengen van de afstand zonder daarbij vooraf een tijd in gedachten te hebben. Anderen willen een aanval doen op hun persoonlijk beste tijd en richtten hun training daarnaar in.

Marathonapp
In de honderd dagen voor de marathon trainden de Zandstuvelopers gemiddeld vier keer per week. Naast de twee vaste trainingsavonden op maandag en woensdag werden er in het weekend en doordeweeks vaak gezamenlijke trainingen afgesproken. Iedereen kan elkaar eenvoudig bereiken door gebruik te maken van de verschillende appgroepen die zijn opgezet. Zo heeft ook de marathongroep een eigen app: ‘42,2 kilometer’.

Blessure
Aanvankelijk zouden vijftien leden meelopen, maar door een blessure bestaat de groep nu uit veertien lopers: Gert Berenst, Ilona Bolks, Ben Davenschot, Erik Fokke, René de Jager, Jerry de Jong, Maarten Koelman, Koert Klos, Bram Meijer, Aje Niks, John Poelarends, Mark Spang, Jeanet Reekers en Mickel Zandink.

Almelo e.o.