Maarten (44) vecht tegen steeds groter wordende tumor: ‘Dit is mijn laatste redmiddel’

VIDEOVRIEZENVEEN - Maarten Zetzema (44) uit Vriezenveen vecht al jarenlang tegen een steeds groter wordende tumor in zijn rug. Na drie zware operaties, een dwarslaesie en meerdere bestralingen leek de situatie uitzichtloos. Tot vorige week. Hij is geselecteerd voor een experimentele behandeling in Amerika. „Een geschenk uit de hemel.”

„Dit moet lukken, het moet gewoon.” Maarten valt even stil. Hij vecht tegen de tranen. „Het is de enige optie. Als dit niet werkt… ik wil er niet eens aan denken.” De 44-jarige doet zijn verhaal aan de keukentafel. ‘Zijn meisje’ zit naast hem, ter ondersteuning. „Zij en mijn kinderen zijn het allerbelangrijkste. Ik wil niet dat ze alleen achterblijven.”

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.