Afgelopen herfst werd er in het voormalig schoolgebouw tot twee keer toe brand gesticht.
Volledig scherm
Afgelopen herfst werd er in het voormalig schoolgebouw tot twee keer toe brand gesticht. © Enzio Ardesch

Man (43) uit Hoogeveen opgepakt in zaak brandstichting oud-schoolgebouw Schuinesloot

Een 43-jarige man uit Hoogeveen is aangehouden in het onderzoek naar brandstichtingen in Schuinesloot. In het oude schoolgebouw De Wegwijzer werd vorig jaar twee keer brand gesticht. De brandstichtingen werden enkele dagen na elkaar gepleegd, kort nadat de gemeente besloot in het pand Oekraïense vluchtelingen op te vangen.

0 reacties

 1. Verontwaardiging neemt toe: deze appjes en mails onthullen dat school bij Hardenberg al lang in beeld was voor vluchtelingen
  PREMIUM
  WhatsApp-gesprek

  Verontwaar­di­ging neemt toe: deze appjes en mails onthullen dat school bij Hardenberg al lang in beeld was voor vluchtelin­gen

  Uit interne mails en apps van de gemeente Hardenberg blijkt dat het schooltje in Schuinesloot voor opvang van Oekraïense vluchtelingen al maanden in beeld was. En dat terwijl in oktober de gemeente Hardenberg het plan onder stoom en kokend water aan de buurt presenteerde. Dat er geen tijd meer voor inspraak was leidde tot verontwaardiging. Die is nu des te groter.
 2. Pleidooi voor sloop oude school Schuinesloot: 'Opruimen en zand erover’
  PREMIUM

  Pleidooi voor sloop oude school Schuine­sloot: 'Opruimen en zand erover’

  Slopen, opruimen en zand erover. Dat dringende advies gaf Ronald Hilberdink dinsdagavond aan de gemeente Hardenberg toen hij insprak over de toekomst van de oude school in Schuinesloot. Het dorp werd in oktober opgeschrikt toen de gemeente aankondigde hier zeventig Oekraïense vluchtelingen op te willen vangen, pal naast de oude schoolmeesterswoning en de nieuwbouw van de Christelijk Nationale Basisschool De Wegwijzer.