Volledig scherm
© Thinkstock

Man en zijn vriendin 'uit het niets' aangevallen na Oktoberfest Geerdijk

GEERDIJK - Jorick Vos gaat woensdagmorgen eerst naar de tandarts en fietst vervolgens door naar het politiebureau om aangifte te doen van mishandeling. De 20-jarige Hardenberger werd zaterdag op het Oktoberfest in Geerdijk in zijn gezicht geslagen en raakte daarbij een stuk van een voortand kwijt.

Vos’ 22-jarige vriendin Bernadette uit Vroomshoop werd door dezelfde dader over enkele fietsen getrokken. Het gevolg: diepe schrammen op haar knie en blauwe plekken op haar armen.

Facebook
Vos heeft foto’s van de verwondingen op Facebook geplaatst, met de oproep of getuigen zich willen melden. Dat was tot dinsdagavond niet gebeurd. „Ik hoopte eigenlijk dat iemand me de naam van de dader kan geven. Dan had ik die direct bij de aangifte aan de politie kunnen doorgeven”, zegt Vos.

Van slag
Hij vertelt nog steeds behoorlijk van slag te zijn door de vechtpartij. „Net als mijn vriendin. Het gebeurde uit het niets. We gingen tussen een en half twee naar huis en stonden nog even buiten de tent met een man te praten. Opeens begon een jongen van een jaar of 20 heel vervelend te doen en aan ons te trekken. Ik duwde hem naar de grond. We wilden al doorlopen toen hij begon te slaan. Toen mijn vriendin er iets van zei, werd ze door hem over de fietsen gegooid.”

Beveiliger
Een beveiliger was snel ter plekke, vertelt Vos. „Hij hield die jongen in bedwang en vroeg of we aangifte wilden doen. Ik heb gezegd dat dat niet hoefde. Pas later hadden we door dat hij een stuk van mijn tand had geslagen en zagen we dat mijn vriendin flinke verwondingen heeft.”

Het was de tweede keer dat Vos het jaarlijkse Oktoberfest in Geerdijk bezocht. „De sfeer was verder goed. Het is een mooi feest.” Bezoekers spraken na afloop echter over meerdere vechtpartijen. De politie noteerde twee incidenten tijdens het feest, waar 5.300 mensen op afkwamen.

Welles nietes over alcohol onder 18
Er is door bezoekers tevens gemeld dat minderjarigen zelf bier konden halen, doordat de bandjes voor mensen ouder dan 18 jaar en jonger dan 18 waren omgewisseld. Medeorganisator Patrick Fokke bestrijdt dat er alcohol is verstrekt aan bezoekers onder 18.

„Bij de drukker is de leeftijd op de verkeerde kleur bandjes gedrukt. De tappers keken niet naar wat er op stond, maar puur naar de juiste kleurcode, waardoor ze alleen aan 18-plus alcohol hebben gegeven. Het zou jammer zijn als door dit soort berichten de indruk ontstaat dat er veel is misgegaan, terwijl het juist prima is verlopen.”

Almelo e.o.