Volledig scherm
Dirigent Gezinus Veldman van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop. Foto: Frank Uijlenbroek

Mannenkoor Vroomshoop huldigt jubilarissen

VROOMSHOOP - Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop zijn donderdagavond drie jubilarissen gehuldigd, te weten Bé Luisman, Marinus van der Kolk en Bonne Rauhé. De twee laatstgenoemden zijn inmiddels zestig jaar lid van het koor.

Vooorzitter John de Vries sprak de jubilarissen toe. In de eerste plaats betrof dat bariton Bé Luisman, die al ruim 40 jaar lid is. Hij is een actief en trouw lid, die altijd bereid is om naast het zingen hand- en spandiensten te verrichten voor het koor en die de bedenker is van de zogeheten 'rolladeactie' in december.

Marinus van der Kolk en Bonne Rauhé zijn beiden liefst 60 jaar lid. Ook deze twee leden hebben zich gedurende al die jaren in diverse functies dienstbaar gemaakt voor het koor. Ze hebben bijna vanaf de oprichting van het koor alles meegemaakt: alle dirigenten, heel veel koorleden en heel veel concerten.

De ledenvergadering van het mannenkoor verliep in goede harmonie. De Vries constatereerde dat het koor muzikaal goed in balans is, dat de samenwerking met dirigent Gezinus Veldman uitstekend verloopt en dat het koor het ledental prima op peil weet te houden met ongeveer 100 bassen en tenoren.

De koorleden keken terug op een geslaagd zangjaar met daarin 'Voices in Harmony' ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de Harmonie Vroomshoop, en het concert 'Lessons and Carols' dat in samenwerking met de stichting Twentaal werd gegeven. Henk Bosklopper meldde dat ook de Activiteitencommissie van het koor een goed jaar achter de rug heeft met een geslaagd koorfeest, het inzamelen van oud papier en een rolladeactie.

Concerten

Het koor heeft weer enkele concerten op de agenda staan. Op donderdag 28 maart houdt het koor de Passiestonde in de hervormde kerk in Vroomshoop, terwijl het koor een dag eerder met dit programma voor het eerst ook naar de R.K. kerk St. Pancratius in Geesteren. De bekende bariton Ard Kamphuis werkt met zijn stem aan beide concerten mee, die om 20.30 uur beginnen.

Op 4 mei ondersteunt het mannenkoor de dodenherdenking op het Vredesplein in Vroomshoop. In het najaar staat een concert gepland met medewerking van organist Martin Mans en in december gaat het koor opnieuw naar Daarle voor het jaarlijkse kerstconcert.

Almelo e.o.