Volledig scherm
PREMIUM
Van de drie jongens die Maranke mishandelden, ontbreekt nog ieder spoor. © Getty Images

Maranke (8) uit Vriezenveen mishandeld door drie pubers: ‘Hoorde haar van afstand huilen’

VRIEZENVEEN - Woest zijn ze: de ouders en grootouders van Maranke Winkel. Zelf is ze vooral verdrietig, én geschrokken. Maandagmiddag werd het 8-jarige meisje uit Vriezenveen, op de terugweg van school, mishandeld door drie pubers. Zonder aanleiding. „De één hield haar in de houdgreep, de ander pakte haar bij de keel en de derde begon haar te schoppen”, zegt moeder Johanneke.

De politie doet buurtonderzoek naar het incident en hoopt, onder meer via getuigen en camera’s die mogelijk aan woningen hangen, te achterhalen wie de drie jongens zijn. „Op dit moment hebben we nog geen zicht op de verantwoordelijken”, aldus een politiewoordvoerder.  Behalve dat de jongens blauwe, groene en legergroene jassen droegen, waarvan de laatste met bontkraag, is er verder geen uitgebreid signalement van de daders. Daarvoor ging het allemaal te snel voor Maranke. 

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.