Volledig scherm
Poster met aankondiging oefenduel FC Twente © vv Mariënberg

Mariënberg gastheer van oefenduel FC Twente

MARIENBERG - De voetbalvereniging Mariënberg is op woensdag 6 juli opnieuw gastheer voor FC Twente. De voetballers van trainer René Hake spelen die avond op sportpark Westerpark een oefenduel tegen het Deense FC Nordsjaelland. De wedstrijd begint om 19.00 uur. De entree is acht euro en voor kinderen tot en met 14 jaar is de entreeprijs vier euro.

FC Nordsjaelland was in 2012 nog kampioen van Denemarken. Oud-FC Twente speler Joshua John staat onder contract bij de Denen.

Het is vijfde keer dat de Tukkers afreizen naar het hoofdveld van derdeklasser Mariënberg, waar FC Twente met open armen wordt ontvangen, zo staat in een persbericht te lezen.

Champions League
Tegenstander FC Nordsjælland werd in 1991 opgericht als Farum BK na een fusie tussen Farum IK en Stavnsholt BK. In 2003 sloten meerdere clubs zich aan en zo ontstond FC Nordsjælland, een club voor de hele regio Nordsjælland (Noord-Seeland). De thuiswedstrijden worden gespeeld in ‘Right to Dream Park’ in Farum. De club werd landskampioen in 2012 en won twee keer de Deense Beker (DBU) in 2010 en 2011. Na het kampioenschap kwamen ze uit in de Champions League, maar verloren ze vijf van haar zes wedstrijden. Alleen tegen Juventus werd knap met 1-1 gelijkgespeeld, de overige tegenstanders waren Chelsea en Sjachtar Donetsk.

Almelo e.o.