Martin van Beusichem,  eigenaar van restaurant en zalencentrum Harwig. „Ik ga geen aardbeien verkopen, ik ben en blijf kok”.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin van Beusichem, eigenaar van restaurant en zalencentrum Harwig. „Ik ga geen aardbeien verkopen, ik ben en blijf kok”. © Frans Nikkels

Martin van restaurant Harwig in Den Ham zit niet bij de pakken neer: ‘Het is ons eerder gelukt’

DEN HAM – Het is prachtig weer, de zon schijnt, de temperatuur kan niet beter. Maar midden op deze prachtige middag staat Martin van Beusichem, eigenaar van Harwig in Den Ham, met zwarte verf aan zijn terras te schilderen. Het terras, is helemaal leeg. 

Café-restaurant en zalencentrum Harwig in Den Ham. Gelegen op een kruispunt van wegen is het naast de Brink misschien wel het bekendste plekje van Den Ham. Een pleisterplek waar op mooie dagen al sinds vele, vele decennia mensen neerstrijken. Het is tragisch deze horecazaak nu met een leeg terras te zien. En alsof corona niet erg genoeg was, begon de gemeente onlangs ook nog met het opbreken van de naastgelegen weg. Martin van Beusichem, gestreepte broek, kwast in de handen, zegt half lachend: „We gaan van de coronacrisis in de rotondecrisis. Er waren al geen gasten, maar nu kunnen ze ook niet meer komen.”

Almelo e.o.