Volledig scherm
Het recreatieve aanbod in Den Ham wordt uitgebreid. Een goede zaak vindt het college van Twenterand. © Reinier van Willigen

Meer bedden voor toeristen Den Ham

DEN HAM - De recreatief-toeristische sector in Den Ham krijgt een flinke impuls met de komst van een nieuwe bed & breakfast en extra recreatieverblijven bij De Zeven Zaligheden.

De Zeven Zaligheden aan de Geerdijk 36b krijgt van de gemeente medewerking voor een uitbreiding. Het recreatiebedrijf en kookstudio kan daardoor maximaal vijf recreatieverblijven bouwen op zijn campingterrein. Deze zogenoemde bakhuisjes zijn vergelijkbaar met trekkershutten met een omvang van 30 vierkante meter en een hoogte van maximaal 4,5 meter. Verder is het plan om het terras bij het restaurant/de kookstudio te overkappen.

De ontwikkeling past volgens het college van Twenterand goed bij het doel 'leefbare kernen en buitengebied'. Ook gaat het volgens B en W om een versterking van het recreatieve en toeristische aanbod in Twenterand in het algemeen en Den Ham in het bijzonder.

Bed & breakfast
Dergelijke argumenten gebruikt het college ook om akkoord te gaan met een bed & breakfast in een bijgebouw aan de Leertendijk 14 in Den Ham. Het betreft een voormalig agrarisch pluimveebedrijf op een perceel met verschillende bouwwerken. Wanneer het initiatief in een bestemmingsplanherziening is vastgelegd, kan het college hiermee akkoord gaan.

Almelo e.o.