In een gebied van zo'n zes kilometer langs kanaal Almelo - De Haandrik staan 400 beschadigde huizen. Donderdag waren er voor het eerst rechtszaken over de afhandeling van de schade.
Volledig scherm
PREMIUM
In een gebied van zo'n zes kilometer langs kanaal Almelo - De Haandrik staan 400 beschadigde huizen. Donderdag waren er voor het eerst rechtszaken over de afhandeling van de schade. © Wouter de Wilde | WDW Foto's

‘Mijn leven heeft geen betekenis meer’: de ellende van kanaalbewoners versus de juridische houding van de provincie Overijssel

Huilende mensen, voor wie het leven na het pensioen geen betekenis meer heeft. Een vrouw die gebroken is na vijf jaar stress en slapeloze nachten. En het stel dat geen pleegkinderen meer opvangt omdat hun huis onveilig voelt. De ellende van aanwonenden van het Kanaal Almelo-De Haandrik is enorm. En daar tegenover staat een provincie Overijssel die de zaak vooral juridisch bekijkt.

  1. ‘Geen Oekraïens gekrijs, want hier woont de patrijs’, maar Twenterand vindt dit nog altijd ‘een prima opvanglocatie’
    PREMIUM

    ‘Geen Oekraïens gekrijs, want hier woont de patrijs’, maar Twenterand vindt dit nog altijd ‘een prima opvangloca­tie’

    Het verzet in de Vriezenveense buurt Westerdok tegen de komst van twaalf chalets voor Oekraïense vluchtelingen neemt toe. Inmiddels hangt er een spandoek bij de entree van het beoogde weiland met de tekst: ‘Geen Oekraïens gekrijs, want hier woont de patrijs’. Burgemeester Hans Broekhuizen keurt de actie niet af, maar waarschuwt wel: „Agressie, intimidatie of vernieling kunnen we niet tolereren.”
    Vriezenveen