In de zomer van 2018 is flink gewerkt aan de N36.
Volledig scherm
In de zomer van 2018 is flink gewerkt aan de N36. © Hans Brok

Minister: over twee jaar evaluatie veiligheid N36

VRIEZENVEEN - Over twee jaar wordt bekeken of de veiligheidsmaatregelen op de N36 de weg van Almelo/Wierden naar Ommen daadwerkelijk veiliger hebben gemaakt of dat er nieuwe maatregelen moeten worden getroffen. Dat antwoordt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat op Kamervragen van de PVV.

Het Hengelose PVV-Kamerlid Roy van Aalst wilde van Van Nieuwenhuizen weten of zij bereid was extra maatregelen te treffen naar aanleiding van een frontale botsing op de N36 bij Vriezenveen. Volgens de minister is het daar nog te vroeg voor. 

‘Jaar is te kort’

In de afgelopen jaar zijn meerdere maatregelen getroffen om de weg veiliger te maken. Het grootste deel daarvan is vorige zomer uitgevoerd en in september 2018 opgeleverd. ‘Voor een representatief beeld of voor een onderbouwde evaluatie van de verkeersveiligheid op een traject bekijkt Rijkswaterstaat het ongevallenbeeld over een periode van drie jaar. We zijn nu pas een jaar verder na de genomen maatregelen. De periode van een jaar vind ik daarom te kort om op dit moment gefundeerde uitspraken te doen over het effect van de genomen maatregelen’, aldus Van Nieuwenhuizen.

Weggedrag

Bovendien stelt ze dat weggedrag een belangrijke rol speelt bij ongevallen. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, werkt Rijkswaterstaat daarom aan de ontwikkeling van een gedragsbeïnvloedingscampagne op de N36.

Almelo e.o.