Volledig scherm
PVV-raadslid Erik Veltmeijer rept over islamisering, bij foto toerist die boerka draagt. © Carlo ter Ellen

Miskleun PVV'er: Boerka-drager Westerhaar blijkt toerist

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - PVV-raadslid Erik Veltmeijer rept van islamisering in Westerhaar. Maar de vrouw die in de lokale supermarkt rondliep in een boerka, blijkt slechts een toerist. Het zorgde voor verbijstering op Twitter.

Hij bracht het met veel bombarie. ‘De Islamisering van Westerhaar-Vriezenveensewijk (4810 inwoners 2015) in de gemeente Twenterand is ingezet’, twitterde Erik Veltmeijer, van de Partij voor de Vrijheid (PVV). Compleet met een foto van een vrouw in boerka, bij de plaatselijke Jumbo-supermarkt. Maar dat bleek een flinke miskleun.

Johanneshoeve

„Die mensen waren bij ons te gast”, verklaart André Schipper, van Bed & Breakfast De Johanneshoeve. „Heel aardige mensen, niets mis mee”, voegt hij er zelfs nog aan toe. 

Rel

Op Twitter brak direct een rel uit. Vooral dat de foto van achteren was gefotografeerd, werd ‘sneaky’ en - op cynische wijze - ‘dapper’ genoemd. Veltmeijer zegt de foto van een kennis te hebben gekregen. Dat hij ernaast zit, geeft de PVV’er nauwelijks toe. Het gaat hem vooral over de achterliggende gedachte en het straatbeeld. „Even goed brengen die mensen geld naar moskeeën”, pareert Veltmeijer. Bewijs daarvoor heeft hij niet. „Maar het is bekend dat mensen uit Saoedi-Arabië hier investeren, om hun salafistische boodschap te verspreiden.” 

Wat de toeristen precies in Westerhaar deden, is ook bij De Johanneshoeve niet duidelijk. Wel wilde de dame in boerka alleen door vrouwelijke medewerkers geholpen worden.

Onderdrukking

Veltmeijer vindt vrouwen in Boerka daarom niet passen in ons straatbeeld. „Het staat voor onderdrukking”, zegt Veltmeijer. „Ik wil die mensen hier gewoon niet zien.”

Almelo e.o.