Volledig scherm
Een rommelmarkt eerder dit jaar in Vroomshoop. Niet bij TOP, maar in een ouder school. © Bert Kamp

‘Monsterklus’ voor vrijwilligers korfbalclub TOP in Vroomshoop

VROOMSHOOP - Het is één van de grootsten van de regio: de jaarlijkse rommelmarkt van korfbalvereniging TOP in Vroomshoop. Vanaf komende week gaan vrijwilligers langs de huizen kom overbodige spullen op te halen. Een monsterklus. 

Vier avonden lang gaan vrijwilligers langs de huizen. De hele club helpt mee. Vijftig à zestig man. Van maandag- tot en met donderdagavond, steevast vanaf 18.00 uur. Met trekkers met aanhanger of wat er maar aan voertuigen met veel laadruimte beschikbaar is. 

Elke avond wordt een ander deel van Vroomshoop bezocht. De routes noemt TOP in uitingen op haar eigen socialemediakanalen. 

Geen vrijbrief om te dumpen

Een vrijbrief voor het dumpen van overbodige spullen is die rommelmarkt niet. „We willen mensen er wel op attenderen dat we een aantal soorten goederen helaas niet mee kunnen nemen, te weten (tuin)meubelen, bloempotten, tegels, surfplanken, witgoed, matrassen en vieze/onverkoopbare spullen”, aldus Ghislaine de Stigter van de organisatie. 

„Oud papier is dan weer wél van harte welkom en mag u meegeven tijdens de ophaaldagen”, vervolgt ze. „Als mensen niet thuis zijn maar toch nog spullen hebben voor de rommelmarkt, dan kunnen zij deze alsnog brengen tijdens de ophaalavonden.”

Pure noodzaak

Het houden van de rommelmarkt is voor de vereniging pure noodzaak. De opbrengst, waar de club geen mededelingen over doet, is noodzakelijk om de eindjes aan elkaar te knopen en als club te kunnen blijven bestaan.

De rommelmarkt zelf is op zaterdag 24 augustus. Van 08.00 uur tot 12.00 uur worden - als het goed is - alle spullen verkocht. De markt heeft plaats op TOP’s sportpark de Bosrand aan de Flierdijk. Evenals vorige jaren zijn er een veilig en een rad van avontuur. De plaatselijke middenstand stelt prijzen beschikbaar. 

  1. Is het leven van Aniek (26) uit Vroomshoop nog de moeite waard? Moeder Gebbie zegt volmondig ‘ja’

    Is het leven van Aniek (26) uit Vroomshoop nog de moeite waard? Moeder Gebbie zegt volmondig ‘ja’

    MARIËNBERG/VROOMSHOOP - Het moest maar eens op papier gezet worden. Leven met een gehandicapt kind betekent niet alleen maar kommer en kwel. Gebbie Olsman uit Mariënberg beschrijft in een boek het leven met haar gehandicapte dochter Aniek (26), die tegenwoordig in Vroomshoop woont. „Bewust heb ik het verhaal kort gehouden. De vele bezoeken in de ziekenhuizen heb ik niet allemaal beschreven. Anders wordt het zo’n zeurverhaal, zo’n dikke pil.”

Almelo e.o.