Een hardloper in Vroomshoop werd mishandeld, toen hij bestuurders van crossmotoren aansprak op een toegangsverbod (foto ter illustratie).
Volledig scherm
Een hardloper in Vroomshoop werd mishandeld, toen hij bestuurders van crossmotoren aansprak op een toegangsverbod (foto ter illustratie). © ANP

Motorcrosser slaat hardloper Vroomshoop ziekenhuis in

VROOMSHOOP- Hij was er ontspannen aan het hardlopen met zijn hond. Maar toen de 51-jarige man twee motorcrossers vorige week in dinsdag aansprak op het toegangsverbod op de Zandstuveweg in Vroomshoop, moest hij het bekopen met meerdere vuistslagen in zijn gezicht en tal van verwondingen.

Zelfs toen de man op de grond lag, bleef de motorcrosser slaan. De andere motorrijder moest eraan te pas komen om zijn maatje van de man af te trekken. Daarop stapten de mannen op hun motor en vervolgden hun weg, terwijl de hardloper gewond achterbleef. De 51-jarige man, die aangifte heeft gedaan, liep meerdere verwondingen op, meldt de politie. Zo moest hij na de brute mishandeling zijn lip laten hechten in het ziekenhuis. Ook bleek dat een tand was afgebroken.

Het voorval had plaats op de Zandstuveweg, nabij de Hammerweg in Vroomshoop. Van de motorcrossers ontbreekt nog ieder spoor. Wel heeft de man een duidelijk signalement afgegeven van de dader.

Witte motor met blauwe stickers van merk Orion

De belager zou ongeveer 1.85 meter lang zijn en sprak in dialect. Wat vooral opviel is zijn crossmotor: een witte motor met felblauwe stickers van het merk Orion. Ook prijkt nummer 37 op de motor. Die cijfers zijn zwart. De man droeg een helm in dezelfde kleurstelling, met een klep. De andere motorcrosser zou iets kleiner zijn geweest, ongeveer 1.80 meter. Hij reed op een witte motor met mogelijk rode stickers. Beide mannen hebben een normaal postuur.

Almelo e.o.