Na de succesvolle eerste editie, komt er nu een vervolg.
Volledig scherm
Na de succesvolle eerste editie, komt er nu een vervolg. © Emiel Muijderman

Mudrun voor mensen met beperking in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - Zorgboerderij De Koningshoeve houdt, in samenwerking met Fysio Twenterand, opnieuw een modderloop voor mensen met een beperking. Na het succes van vorig jaar, volgt nu een tweede editie op vrijdag 13 september.

Doordat Tot de Nek in de Drek voor de cliënten van De Koningshoeve vorig jaar ‘een stap te ver’ was, is de zorgboerderij begonnen met een eigen mudrun, speciaal gericht op mensen met een beperking. 

Op en rond de boerderij in Vriezenveen wordt een route uitgezet, die deelnemers aan de ‘mudrun’ door de stallen, over het erf, dwars door de sloot en over weilanden voert.De route wordt anderhalve kilometer lang. 

Medaille

Deelnemers kunnen ook kiezen hindernissen niet te nemen, zodat de mudrun voor iedereen even toegankelijk is. Bovendien krijgt iedere deelnemer een medaille. ‘Omdat iedereen die meedoet al een winnaar is’, meldt de Koningshoeve.

Wel zijn er een aantal voorwaarden, om de veiligheid te waarborgen. Zo wordt de Koningsrun verplicht gelopen in koppels, dus met begeleider. Deelname per koppel kost 30 euro, inclusief Koningsrunshirts en medailles.

Goed doel

Rond de boerderij worden tegelijk zelfgemaakte spullen verkocht. Ook zijn er kraampjes waar mensen eten en drinken kunnen kopen. De volledig opbrengst gaat naar Stichting Kapande Namibië, waardoor Jennieke Kafuka-Bolier zich in kan blijven zetten voor weeskinderen en kinderen uit sloppenwijken.

De Koningsrun is op 13 september en begint om 16.00 uur. Opgeven kan via www.koningsrun.nl

Almelo e.o.