Volledig scherm
Höllenboer © Höllenboer

Muziekgroep van hit ‘Busje komt zo’ naar Vroomshoop

VROOMSHOOP - Ze scoorden in 1995 een nummer één hit met ‘busje komt zo’. Die hit klonk tien jaar geleden ook live in Vroomshoop. En nu komt muziekgroep Höllenboer opnieuw naar het kanaaldorp.

Levend Vroomshoop heeft de Sallanders geboekt, in het kader van het tienjarig bestaan van de stichting. Een decennium geleden trad het trio op in het toenmalig theaterzaaltje van Het Front, nu geeft Höllenboer, met muzikanten Gerard Oosterhaar, Bas van den Toren en Hans Nieuwenhuis, acte de présence in theater Het Punt in Vroomshoop. Op vrijdag 1 november om 20.00 uur om precies te zijn.

De reden dat Levend Vroomshoop Höllenboer heeft geboekt, heeft ook te maken met de Nedersaksische taal, die vorig jaar tot rijkstaal is verheven. ‘Daaraan willen wij niet voorbijgaan’, meldt de stichting. Höllenboer, dat ook liedjes schreef voor Normaal, treedt immers op in het onvervalste Sallands, met het programma ‘Geile Vla’.

Höllenboer gaf in 2000 een afscheidsconcert, sinds 2009 is de muziekgroep weer actief met avondvullende programma's in tal van theaters.

De entree bedraagt 15 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij Het Punt.

Almelo e.o.