Volledig scherm

Negen Stolpersteine in Twenterand

VRIEZENVEEN/DEN HAM - Voor woonhuizen en winkels in Twenterand van Joodse slachtoffers van de nazi's worden dinsdagochtend negen zogeheten Stolpersteine gelegd door de Duitse kunstenaar Gunter Demnig.

Demnig begon in 2000 officieel met zijn project Stolpersteine (struikelstenen). Daarvoor had hij 'illegaal' al gedenkstenen gelegd in Berlijn en Keulen. De Stolpersteine waar je min of meer letterlijk over struikelt moeten herinneren aan de systematische vernietiging van zes miljoen Joden door de nazi's.

Vermoord

In verschillende plaatsen in de regio, zoals Almelo, Borne, Enschede, Enter, Hengelo en Holten zijn in het verleden al Stolpersteine geplaatst. In Vriezenveen en Den Ham komt Demnig dinsdag 6 december zelf de stenen leggen, met daarin gegraveerd de namen en gegevens van de negen inwoners die zijn weggevoerd en vermoord in de Tweede Wereldoorlog.

De eerste steenlegging heeft om 11.00 uur plaats aan de Daarleseweg in Den Ham. Om 11.45 volgt het Westeinde 264 en om 12.45 het Westeinde 71 in Vriezenveen.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij de steenlegging aanwezig te zijn.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.