Volledig scherm
PREMIUM
Niet zelden zijn kinderen de dupe van een scheiding. Het scheidingspunt van de gemeente geeft ex-partners advies en informatie. © Emiel Muijderman

Nieuw loket in Twenterand: eerste hulp bij scheidingen

TWENTERAND - Gemeente Twenterand is redelijk bijzonder in Nederland met het stichten van een scheidingspunt. Dit nieuwe loket helpt mensen die gaan scheiden en zorgt ervoor dat kinderen hier niet de dupe van worden.

Met een kleine vertraging is de gemeente Twenterand bezig met de inrichting van een scheidingspunt.  Eerder dit jaar heeft het college van burgemeester en wethouders al besloten om hiervoor ruim 160.000 euro beschikbaar te stellen. Daarbij werd de hoop uitgesproken dat nog dit jaar zou worden begonnen met de proef.

  1. Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’
    PREMIUM

    Pomphouder René uit Westerhaar slaat advies gemeente in de wind: 'Dat kan helemaal niet’

    VRIEZENVEEN/ WESTERHAAR - Even gloorde er hoop voor René Winkels van AVIA Tankservice Haarhuis in Westerhaar. Hij wilde vorig jaar al zonnepanelen op het dak van zijn tankstation laten leggen, maar kreeg toen nul op het rekest: het elektriciteitsnetwerk staat het niet toe. Nu lijkt er weer ruimte te zijn voor ondernemers met duurzaamheidsinitiatieven. „Maar vermoedelijk niet voor mij.”

Almelo e.o.