Volledig scherm
PREMIUM
Artistimpression van het bouwplan voor elf zorgwoningen en een vrijstaande woning aan de Beerzerhaar, tegenover basisschool De Schakel. © Hutten Vastgoed

Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

BEERZERVELD - Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Inmiddels werkt de provincie niet meer met woningcontingenten, maar worden afspraken met gemeenten in een bepaalde regio gemaakt. Zo staat in de woonafspraken voor West-Overijssel, waar Ommen deel van uitmaakt, dat voor eigen behoefte gebouwd kan worden, bij voorkeur op inbreidingslocaties. ,,Het is krap geworden op de woningmarkt, daarom deed de provincie vorig jaar ook een oproep aan gemeenten om bouwvergunningen die de afgelopen vijf jaar zijn afgewezen nog eens onder de loep te nemen. Daar past ons plan prima bij, dat was destijds helemaal uitgewerkt’’, vertelt Hutten, initiatiefnemer en algemeen directeur van de Hutten Group. 

Almelo e.o.