Volledig scherm
De stichting Sportpromotie Twenterand heeft een nieuwe activiteit in petto: ‘Tot de nek in de drek’. Vanaf links: Julian Eshuis, André Spit, Stefan Schipper en Jan Koppelman. © Emiel Muijderman

Nieuw spektakel in Vriezenveen: tot de nek in de drek

VRIEZENVEEN - Modder, rioolbuizen en landbouwvoertuigen: het zijn slechts drie van de dertig obstakels die deelnemers op zaterdag 2 juli aanstaande kunnen verwachten tijdens de nieuwe survivalrun ‘Tot de nek in de drek’, bedacht en uitgevoerd door de stichting Sportpromotie Twenterand, bekend van de succesvolle Twenterandrun.

Met ‘Tot de nek in de drek’, wil de organiserende stichting er nog een schepje bovenop doen. Het betreft een zogeheten 'obstacle mud run'. Hierbij wordt een hardloopparcours uitgezet over zandwegen, door weilanden en door modder en beekjes. Alsof dat niet zwaar genoeg is, vinden de deelnemers ook dertig obstakels op hun pad. De start- finishplek is de locatie van manege De Vjenneruiters, aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen.

Gek
„Binnen de stichting werd al langer gesproken over een dergelijk evenement”, vertelt Stefan Schipper, die samen met Jan Koppelman en André Spit de organisatie vormt. „Nadat ik als toeschouwer aanwezig was bij de Strongman Run in Hellendoorn, dacht ik: dat moeten wij ook gaan doen. Ik legde het idee voor aan het stichtingsbestuur en tot nu toe is iedereen helemaal gek. Volgens mij gaan we Twenterand hiermee gigantisch op de kaart zetten.”

Giertanks
„We zijn wel van mening dat dit evenement bij het dorp Vriezenveen moest passen”, licht de organisator toe. „Daarom gebruiken we in totaal dertig obstakels met boerenthema’s ls melkwagens, giertanks, trekkerbanden en rioolpijpen. De route loopt soms zelfs bij boeren over het erf. Bij de verdere ontwikkeling van de plannen fungeerde de Zwarte Cross, dat onder meer bekendstaat om de grappige teksten, als inspiratiebron. Deelnemers worden onderweg getrakteerd op Twentse tegeltjeswijsheden en bordjes met ‘Hier heb je al 3.000 calorieën verbrand’, en ‘Als je hier moe bent, heb je straks helemaal een probleem’.

Almelo e.o.