Volledig scherm
De atletiekbaan in Westerhaar is een grasbaan, waar momenteel niet kan worden getraind. © Toma Tudor

Nieuwe drainage atletiekbaan Westerhaar

WESTERHAAR - De leden van Atletiek Vereniging Twenterand kunnen voorlopig niet terecht op de nieuwe baan op het sportpark ’t Twistveen in Westerhaar. Een bocht van de nieuwe grasbaan op ‘t Twistveen zou volgens een bestuurslid van AV Twenterand ‘te vochtig’ zijn.

Bij belasting bestaat nu het risico dat de baan kapot gaat. De stichting Exploitatie Sportpark Twistveen dat het complex in bruikleen heeft laat nieuwe drainage aanleggen. Die klus zou medio mei klaar moeten zijn.

Middenterrein
De atleten trainen momenteel in Vriezenveen, deels bij de voetbalclub DOS’37 en deels bij korfbalclub Amicitia op sportpark Het Midden. De jeugdleden van AV Twenterand kunnen vanaf 1 april weer terecht op het sportpark aan de Twistveenweg in Westerhaar. Zij hervatten dan de oefeningen op het middenterrein.

Opbergruimte
AV Twenterand zal in de loop van dit jaar ook beschikken over een nieuwe opbergruimte. Voor het uitvoeren van de zogeheten 'technische nummers' worden ook voorzieningen getroffen. Wanneer de voorzieningen zoals een verspringbak en een plek voor het hoogspringen gereed zijn, kunnen op het sportpark ’t Twistveen in principe alle atletiekonderdelen worden beoefend.

Almelo e.o.