Volledig scherm
Johan en Roelofje Harms uit Westerhaar: 60 jaar getrouwd en nog steeds blij met elkaar. © Lars Smook

Nieuwe ringen voor echtpaar uit Westerhaar bij viering 60-jarig huwelijk

WESTERHAAR - De trouwringen van Johan Harms (84) en zijn echtgenote Roelofje Harms-Drent (85) raakten in de loop der jaren versleten. Daarom gaven de echtelieden elkaar nieuwe trouwringen op woensdag 10 augustus. Het is voor hen het perfecte cadeau om te vieren dat zij precies 60 jaar geleden met elkaar in het huwelijk traden.

Het diamanten paar uit Westerhaar vierde het feest bij zaal De Beuk in Den Ham met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Soldaat
Johan Harms woonde destijds in Vriezenveen. Op een dag fietste hij met een kameraad naar Westerhaar. „Ik was er nog nooit geweest”, zegt Harms, toen dienstplichtig militair. Op de Sibculoseweg zag hij Roelofje, die daar met een vriendin wandelde. „Ze zag er heel leuk uit.” Op haar beurt dacht Roelofje: „Die soldaat is voor mij.”

Zorg
De twee raakten aan de praat, kregen verkering en vier jaar later volgde de bruiloft. „We trokken bij mijn schoonouders in”, aldus Johan Harms. „Dat was zo de gewoonte. We bleven lang wonen in het huis aan de Garstweg. Dat ging prima, al was het schipperen met de ruimte. Uiteindelijk namen we ook de zorg voor haar ouders op ons.”

Import
Tegenwoordig woont het echtpaar aan de P.M. Hackweg in het dorp, waar ze actief zijn binnen de hervormde gemeente en bij het koersbal. „Ik zat bijna 25 jaar in de kerkenraad”, vult Johan Harms aan. „Daardoor ken ik nog meer mensen in het dorp dan mijn vrouw. En ik ben nog wel import.”

Gelukkig
Na een werkzaam leven in de textielindustrie, een ijzergieterij en in de wegenbouw geniet Johan Harms nu van zijn pensioen. Zijn vrouw werkte ook in de textiel, maar na de geboorte van hun kinderen stopte ze met haar baan. Johan Harms: „We zijn nog steeds gelukkig met elkaar, ook al gaat het leven met 'ups en downs'. Ik heb dit voorjaar nog een hartoperatie ondergaan, maar dat is allemaal goed verlopen. We kunnen nog gaan en staan waar we willen.”

Almelo e.o.