Volledig scherm
De nieuwe semi-permanente sporthal in Vriezenveen is bijna klaar voor gebruik. © Lenneke Lingmont

Nieuwe sporthal in Vriezenveen bijna klaar voor gebruik

VRIEZENVEEN - De Vriezenveense zaalsportclubs klaagden jarenlang over een ernstig tekort aan zaaluren.Maar het leed is bijna geleden,want na de herfstvakantie wordt de nieuwe, semi-permanente sporthal aan de Schout Doddestraat in gebruik genomen. Kunnen de selectieteams weer eens twee keer per week trainen.

De vloer van de nieuwe hal is bijna klaar. Als dat is gebeurd, volgt de verdere afwerking van het pand en kunnen de leden van de Vriezenveense zaalsportverenigingen Peatminers (basketbal), Vrivo (volleybal), Amicitia (korfbal) en KEV (turnen) de hal daadwerkelijk gebruiken. De nieuwe hal zou in theorie 25 jaar mee kunnen.

Klus
Aanvankelijk liep de bouw enige vertraging op door het faillissement van het Nijverdalse bouwbedrijf Hallink & Hammink die de hal zou plaatsen.
De klus is overgenomen door bouwbedrijf J. Heldoorn uit Zwolle. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden door zelfwerkzaamheid, verricht door leden van de zaalsportclubs. Die gaan nog aan de slag met onder meer straatwerk bij de ingang van de hal, het aanplanten van groen rond het pand en schilderwerk.

Almelo e.o.