Volledig scherm
Door bijdrage uit Rabobank projectenfonds heeft turnvereniging LOVA uit Vroomshoop nieuwe brug kunnen kopen. Monique Naber (r) van de bank kwam de cheque overhandigen aan LOVA-voorzitster Bettine Slotman.

Nieuwe turnbrug LOVA Vroomshoop

VROOMSHOOP - Gymnastiekvereniging LOVA uit Vroomshoop kon met de 3.000 euro uit het Rabobank projectenfonds een nieuw turntoestel kopen. Deze brug werd zaterdag gelijk gebruikt tijdens plaatsingswedstrijden met 220 deelnemers uit het district Oost van turnbond KNGU.

De turnsters lieten oefeningen zien op balk, brug, vloer en sprong. De prijzen voor de winnaressen uit de eerste ronde werden vervolgens uitgereikt door Monique Naber van de Rabobank, die daarvoor een cheque aan LOVA had aangeboden.

Zeven turnsters van LOVA kwamen in ronde 4 in actie, onder leiding van de trainsters Manon van der Leeden en Erin Hendriksen. Er werd een bronzen medaille behaald door Lianne Sloof, terwijl Evi Grondman met een zilveren medaille naar huis ging. Beide turnsters plaatsten zich bovendien voor de finale van het district Oost. Ook de andere 'LOVA-meiden' - Anouk Zijlstra, Bente Vos, Marèll Drent, Claudia Binnenmars en Leonie de Jong - kwalificeerden zich voor de finalewedstrijd.

  1. Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel
    PREMIUM

    Boeren in en bij natuur: de Broeninks uit Langeveen en Bruinehaar kunnen het wel

    BRUINEHAAR/LANGEVEEN - Boerenprotesten op snelwegen, colonnes met trekkers naar hoofdsteden en acties bij supermarkten: de agrarische wereld is in rep en roer. Maar te midden van die hectiek, boeren vader Jan en zoon Jorg Broenink uit Langeveen en Bruinehaar rustig verder. Zij voorzagen de problemen twintig jaar geleden al en maakten de overstap naar ‘wroetvarkens’ en oer-Hollandse blaarkopkoeien.

Almelo e.o.