Volledig scherm
Het werpen van de steen is zo makkelijk nog niet © Robin Hilberink

NK Curling in Vriezenveen onder grote media-aandacht losgebarsten

VRIEZENVEEN – Het Open NK Curling in Vriezenveen is vrijdag onder grote mediabelangstelling losgebarsten. Zowel landelijke als regionale pers was uitgerukt naar de ijsbaan op Sportpark Het Midden voor het allereerste NK op natuurijs ooit.

Burgemeester Annelies van der Kolk van Twenterand verrichte om klokslag elf uur de officiële opening door de eerste steen te werpen. 36 teams strijden vrijdag om de nationale titel in Vriezenveen. „Dit is prachtige Vriezenveen- en Twenterand-promotie”, sprak de burgemeester, die de steen een halve meter vooruit kreeg. „Zoveel media als dit heb ik nog nooit in Vriezenveen gezien.”

Cult

Quote

Curling is cult, dit NK moet je gewoon bij zijn

Frank van der Lende, 3FM-dj

NOS, RTL Nieuws, Goedemorgen Nederland, Hart van Nederland, 3FM, Qmusic: allemaal zijn ze deze vrijdag in het Twentse plaatsje om verslag te doen van de curlingwedstrijd. „Curling is cult, dit NK moet je gewoon bij zijn”, vond ook 3FM-dj Frank van der Lende. Hij doet met een team van diskjockeys mee aan het evenement.

Piepen en kraken

Burgemeester Van der Kolk gaf met de gemeente deze week groen licht voor het toernooi. „Onze belangrijkste voorwaarde was dat het veilig moest zijn”, aldus Van der Kolk. Het ijs op de plas op het sportpark is 10 centimeter dik, genoeg om alle teams te dragen. Wel piept en kraakt het af en toe. „Maar experts hebben me verteld dat dat er bij hoort.”

De wedstrijden op het NK duren de hele dag. Rond 17.00 uur is de winnaar bekend van het eerste NK op natuurijs. 

Poll

NK curling in Vriezenveen

  • Gaaf dat zo'n evenement in Twente wordt gehouden (0%)
  • Die flauwekul moet je niet in je regio willen (0%)
  • Is er een randprogramma met clinics waaraan ik mee kan doen? (0%)
0 stemmen

1Twente sprak vrijdagochtend op de radio met Dagmar van Stiphout. Beluister het interview hieronder.

Volledig scherm
Burgemeester Annelies van der Kolk in actie © Robin Hilberink
Volledig scherm
© Joost Dijkgraaf

Almelo e.o.