Volledig scherm
© ANP

Nog onvoldoende animo voor glasvezel in Twenterand

VRIEZENVEEN - Met nog een paar dagen te gaan, staat de teller voor het aantal aanmeldingen voor een glasvezelverbinding in de gemeente Twenterand op 31 procent. Dat is nog onvoldoende want Cogas legt pas glasvezel aan als minimaal de helft van de inwoners vóór komende maandag kiest voor een glasvezelabonnement.

Eindsprint
Cogas begon eind april met de campagne ‘Glasvezel buitenaf in de gemeente Twenterand’. In het gebied bevinden zich bijna 1.750 huishoudens en bedrijven. Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra Buitengebied: „Qua aanmeldingen zien we dezelfde ontwikkeling als in andere gemeenten.

Bewoners hebben tijd nodig om te beoordelen welke dienstaanbieder en welk pakket het beste bij hen past. De teller ging in de laatste weken pas echt lopen. Ook werden in de laatste periode extra acties georganiseerd om dorpsgenoten te overtuigen. Daar hopen we nu ook op.”

Aanbieders
De inwoners van Twenterand kunnen kiezen uit diensten van vijf verschillende aanbieders. Voor consumenten zijn dat Caiway, Fiber en Solcon. Ondernemers kunnen terecht bij de zakelijke dienstenaanbieders CBizz en WeServe.

Voor meer informatie zie: www.glasvezelbuitenaf.nl

Almelo e.o.