Volledig scherm
© Coen Kolthof

Noodweer treft Twents gezin: 'Bomen knakten als luciferhoutjes om op camping'

Het noodweer dat afgelopen weekend over Oostenrijk en Italië trok, sloeg ook toe in delen van Kroatië. De familie Kolthof uit Vroomshoop beleefde een angstige zondagavond. 

In Vrsar trok rond 22.00 uur een enorme storm over camping Valkanela. Meerdere caravans sneuvelden volledig door bomen die omvielen. Er is schade over de hele camping aan winkels en toiletgebouwen. Ook raakte een man gewond, hij liep meerdere botbreuken op.  

Coen Kolthof (34) uit Vroomshoop vertelt: "De wind trok van zee in één streep over de camping. In die lijn is het net een rampgebied. De bomen knakten als luciferhoutjes om hier. Achter ons viel een boom vol op een caravan van een Oostenrijks gezin. Samen met een gezin uit Nijverdal hebben we nog een vrouw en kind uit de caravan gehaald."

Ook een caravan naast Olthof werd getroffen. "Wij hebben echt geluk gehad, naast en achter ons was het overal raak. Ik heb alleen lichte schade aan de caravan, door takken die erop vielen."

De Tukker, die op vakantie is met zijn vrouw en 2 kinderen, durfde zondagavond wel de nacht door te brengen in zijn mobiele huis. "De storm duurde maar twintig minuten, later werd het weer windstil. Toen durfden we terug."

Een dag later schijnt de zon weer volop in de Kroatische plaats. "Ik loop hier nu gewoon weer in m'n blote buik, het is prachtig weer. Vanmiddag liggen we weer lekker aan het strand."

Volledig scherm
© Coen Kolthof
Volledig scherm
© Coen Kolthof
Volledig scherm
© Coen Kolthof

Almelo e.o.