Volledig scherm
Bram Teun (links), Liesbeth en Johan Koskamp. Foto: Bert Kamp

Oeps, foutje: advertentie over veiling kantoor in Den Ham blijkt vergissing

DEN HAM - Hij noemt het geen drama, maar onaangenaam verrast was hij wel. Johan Koskamp, oprichter van de gelijknamige groothandel in automaterialen in Den Ham, wist niet wat hij zag toen hij vorige week zaterdag een advertentie zag in De Twentsche Courant Tubantia waarin de suggestie wordt gewekt dat het hoofdkantoor in Den Ham wordt geveild.

Dat zou gebeuren tijdens een openbare verkoop bij Van der Valk op 7 september.

Schrik
„Tussen alle panden in die advertentie stond opeens ook een foto van ons hoofdkantoor aan de Vriezendijk”, aldus Johan Koskamp, die direct zijn advocaat belde. „Op zo’n moment schrik je wel even, ja, ook weet je onmiddellijk dat er sprake moet zijn van een vergissing.”

Vergissing
De stichting Vastgoedveiling Achterhoek en Twente, verantwoordelijk voor de advertentie, heeft de vergissing inmiddels rechtgezet. De veiling bleek betrekking te hebben op het pand van een ander bedrijf aan de Vriezendijk. „Ze hebben gewoon de verkeerde foto gebruikt”, aldus Koskamp. „Kan gebeuren, maar je wordt wel opeens in een negatief daglicht geplaatst. Ons bedrijf is kerngezond. We hebben nota bene net een nieuw filiaal geopend in Zutphen.”

Almelo e.o.