Volledig scherm
Het feest begint ’s middags nog met bier en oliebollen. Later die dag zou er een hossende menigte in de feesttent zijn. © Robin Hilberink

Oliebollenactie in Twente mondt uit in dorpsfeest met 500 bezoekers

DE POLLEN/WEST-GEESTEREN - Wat aanvankelijk ‘slechts’ een oliebollenactie had moeten worden, is in De Pollen/West-Geesteren uitgemond in een groot dorpsfeest. De organisatie regelde behalve de oliebollen nog een bier- en wijnproeverij en haalde wat artiesten over om te komen, maar wist niet precies wat ze moest verwachten. Er kwamen 500 mensen die wel zin hadden in een uitje.

Zaterdag overdag waren het vooral inwoners van het Twenterandse dorpje De Pollen en de aangrenzende buurtschap West-Geesteren uit de gemeente Tubbergen die naar het feestterrein kwamen. Zo’n 200 mensen. Op het avondfeest kwamen nog eens 300 bezoekers af. Met taxi of per fiets kwamen ze naar De Pollen/West-Geesteren.

„Zelfs vanuit Daarle en Hoge Hexel kwamen ze op de fiets”, zegt Eduard van der Heiden van de organisatie zondagmiddag, nog altijd een beetje verbaasd. „Die mensen kennen ons zomerfeest. ‘Dat was mooi, dan zal het nu wel weer mooi zijn’, zeiden ze.” 

Vergunning

Er was muziek van Drive In BVB en de Nederlandse artiesten Harten 10 en Aukje Fijn traden op en het was nog even spannend of iedere bezoeker de feesttent in mocht. Van der Heiden: „We hadden een vergunning voor maximaal 350 mensen en hebben echt tegen elkaar gezegd: ‘de 351e komt er niet in’. Gelukkig bleef het aantal net onder dat maximum.”

Met de verkoop van oliebollen moest de kas van de activiteitencommissie van Plaatselijk Belang De Pollen/West-Geesteren worden gespekt, maar dat is niet helemaal gelukt. „We besloten geen entree te heffen. Ik denk dat het ons een paar centen heeft gekost”, aldus Van der Heiden.

Dat maakt volgens hem niet uit. „Met het zomerfeest erbij moeten we gewoon zorgen dat we quitte draaien. Daar was het ons ook om te doen: om behalve in de zomer ook in de winter iets leuks te kunnen bieden.”

Volledig scherm
© Robin Hilberink

Almelo e.o.