Volledig scherm
‘Chinees bereikbaar’, is voor de zekerheid op een extra bord bij de wegafzetting geschreven. © Ron Hemmink

Onbereikbaar? Daar steekt Chinees restaurant in Den Ham stokje voor

DEN HAM - Vier maanden onbereikbaar? ‘Ammehoela!’, dachten ze bij het Chinese afhaalrestaurant in Den Ham. De Molenstraat in het dorp, de straat waar de zaak is gevestigd, ligt er tot begin februari uit. Maar de ‘Chinees’ laat op creatieve wijze weten dat klanten er gewoon terecht kunnen. 

Afgelopen maandag begon aannemer Nexus met riool- en wegwerkzaamheden in de Molenstraat en de Esweg. Van de afslag naar de Zuivelstraat tot aan de afslag naar de Magelerweg liggen die twee wegen eruit.

Extra bordje

De gemeente heeft informatieborden geplaatst, met teksten als ‘Doorgaand rijverkeer gestremd’. En ook één met ‘Winkeliers bereikbaar’. ‘Maar wij dan?’, moeten ze bij het Chinese afhaalrestaurant hebben gedacht. 

Er werd het zekere voor het onzekere genomen en in rode letters - in China de kleur die symbool staat voor geluk - op een eigen bord gezet dat het restaurant gewoon bereikbaar is. 

Weinig Chinees aan

Aan het restaurant zelf is overigens weinig Chinees. De horecazaak draagt niet zoals zoveel andere Chinese restaurants een naam als Peking, Shanghai of De Chinese Muur, maar heet Chinees Veneberg Den Ham. 

Volledig scherm
© Ron Hemmink

Almelo e.o.