Volledig scherm
De officiële opening. © Frans Nikkels

Ondernemershuis Twenterand geopend

VRIEZENVEEN - Verbinden en groeien zijn enkele sleutelwoorden van het Ondernemershuis Twenterand. Vrijdagmiddag opende wethouder Martha van Abbema de kweekvijver voor startende ondernemers.

Een aanwinst voor Twenterand waar men flink kan ondernemen vindt startend ondernemer en locatiebeheerder Renate Eggengoor. Het ondernemershuis fungeert volgens haar als een kruiwagen die je als ondernemer nodig hebt om te kunnen groeien. „Het ondernemershuis is een kruiwagen om te groeien. Er is kruisbestuiving tussen verschillende branches die elkaar kunnen ondersteunen.”

Eggengoor, die werd benaderd door de initiatiefnemers vanwege haar grote netwerk en haar marketing- en communicatieachtergrond, hoopt op een gemêleerd gezelschap. „We staan open voor alle branches. Commercieel, niet-commercieel, het maakt niet uit. Iedereen kan een werkplek huren voor 125 euro per maand. Daarvoor krijgen de ondernemers een bureau, een stoel, goeie koffie en een snelle wifiverbinding”, vertelt ze lachend. „Toen ik nog bij de Rabobank werkte heb ik altijd met een schuin oog naar het Ondernemershuis Holten gekeken. Ik vond het fantastisch wat daar van de grond kwam. Mensen die hun dromen najagen. Het is een sprong in het diepe die je maakt. Maar het is ook een kwestie van gewoon doen! In Holten is nu al geen werkplek meer vrij. Dat is toch geweldig!”

Almelo e.o.