Volledig scherm
PREMIUM
De woning van Johan van Drunen en zijn ex in Den Ham. © Funda

Onderzoek naar inwoonsituaties in gemeente Twenterand

DEN HAM - De gemeenteraad wil dat het college van Twenterand gaat onderzoeken of het mogelijk is om woningen die de status ‘inwoonsituatie’ hebben als volwaardige woning te bestempelen. Het moet verwarring bij huiseigenaren en potentiële kopers in de toekomst voorkomen.

Aanleiding hiervoor is een noodkreet van Johan van Drunen. Hij en zijn voormalige vriendin kochten in 2006 een huis in het buitengebied, aan de Russenweg in Den Ham. Op het oog een normale, volwaardige twee-onder-een-kapper met een stuk grond, pas jaren later kwamen ze erachter dat hun huis in de gemeentelijke plannen staat als een inwoonsituatie. Dat houdt in dat het, op papier, een onderdeel van een woning is en geen zelfstandige woning.

  1. Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’
    PREMIUM

    Minister Kajsa Ollongren reageert op ‘kwestie Mijande’: ‘Misstanden zijn nooit uit te sluiten’

    VRIEZENVEEN/WEERSELO - ‘Ondanks strikte regelgeving en versterking van extern toezicht zijn dergelijke misstanden nooit uit te sluiten.’ Dat schrijft minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De minister reageert in een brief op Kamervragen over de ‘kwestie Mijande’. Voormalig directeur Peter Zuithof van Mijande Wonen (de corporatie is actief in Twenterand en Dinkelland) heeft geprobeerd woningen onder de marktwaarde te verkopen. Dat mag niet. De kwestie leidde onder meer tot ontslag op staande voet van Zuithof.

Almelo e.o.