Volledig scherm
Varken Pietertje op avontuur in Vroomshoop. © Politie Twenterand

Ontsnapt varken Pietertje houdt politie Twenterand bezig: ‘Hij bleef knorrig’

VideoVROOMSHOOP - De politie Twenterand heeft in de nacht van zaterdag op zondag de handen vol gehad aan een weggelopen varkentje. ‘Pietertje’ besloot in het pikkedonker zelf op pad te gaan en had daarna geen enkele intentie om weer thuis te komen. Uiteindelijk is het varkentje ‘onder politiebegeleiding’ naar huis gebracht.

De Politie Twenterand deelt deze zondagavond een schattige video van het tafereel. Varken Pietertje loopt in de buurt van de Tonnendijk helemaal in zijn eentje door het holst van de nacht. “Blijkbaar had hij geen zin om dit weekend thuis te zitten en was daarom uitgegaan”, schrijft de politie. Via een groep alerte fietsers werden de agenten gewezen op de locatie van het baldadige varkentje.

Maar Pietertje had niet zo'n zin om naar huis te gaan, zo vertelt de politie: “De collega’s dachten dit varkentje wel even spreekwoordelijk te wassen maar dat viel toch nog even vies tegen. Zelfs toen de baas hem op niet mis te verstane wijze duidelijk maakte dat het het uit was met de pret (Pietertje hier kom’n!) bleef hij knorrig.”

Het varkentje is uiteindelijk weer thuisgebracht door de politie en zijn baasje: “Eind goed, al goed dus!”

Almelo e.o.