Volledig scherm
Vrijwilligers aan de slag met het opknappen van het Vriezenveense kinderdagverblijf Dukkie, vanaf links Wilbert Lemans, Arjan Ooms, Jos Boerrigter en Willem Groeneveld. © Frans Nikkels

Opknapbeurt Vriezenveense kinderopvang groeit uit tot speciaal project

VRIEZENVEEN - Vier partijen spannen zich in om het onderkomen van de Vriezenveense kinderopvang Dukkie de komende weken op te knappen. En zo ontstaat een bijzonder project aan de Linthorstlaan. Vrijwilligers en professionals doen mee, evenals aankomende schilders.


De stichting Vrienden van Dukkie krijgen de nodige hulp bij de renovatie van het gebouw van het kinderdagverblijf met een christelijke identiteit.

Materiaal
Eerst is er het contact met de Nederlandse multinational AkzoNobel, de werkgever van één van de bestuursleden van de stichting. Het concern heeft een zogeheten 'community program': daarbij kunnen werknemers die zich als vrijwilliger inzetten voor een maatschappelijk project een beroep doen op AkzoNobel. De werkgever helpt dan mee door materiaal beschikbaar te stellen. „En in ons geval ging het om verf en dergelijke”, vertelt voorzitter Bas Borsje van de stichting Dukkie. „Dennis Kemper gaf ons geheel gratis kleuradvies. Hij is werkzaam bij 01 Architecten uit Nijverdal. Zo kunnen we het pand van Dukkie er weer goed uit laten zien, met frisse kleuren.”

Vakwerk
Dat schilderwerk van onder meer de kozijnen wordt uitgevoerd door schilders-in-opleiding, door leerlingen van de Hengelose Schilder^scool. „We hopen dat het werk binnen enkele weken kan worden afgerond”, aldus Borsje.
„Maar we zijn ook afhankelijk van bijvoorbeeld het weer. We kunen zelf natuurlijk ook wel iets doen, maar met de inzet van de nieuwe generatie schilders ben je zeker van vakwerk.”
De kozijnen van het Dukkie-pand worden vernieuwd en versterkt en voorzien van een nieuwe verflaag. En mogelijk kan het pand dan weer jaren mee.

Almelo e.o.