De kwestie liep hoog op. Maar Henri Ossevoort, die zeven jaar geen huurprijs betaalde om in de parochiewoning te wonen, gaat vertrekken uit Geerdijk. Onduidelijk is wanneer.
Volledig scherm
PREMIUM
De kwestie liep hoog op. Maar Henri Ossevoort, die zeven jaar geen huurprijs betaalde om in de parochiewoning te wonen, gaat vertrekken uit Geerdijk. Onduidelijk is wanneer. © Emiel Muijderman

Oplossing nabij voor slepende kwestie rond kerkwoning in Geerdijk? Kerk zegt van wel, maar Ossevoort ‘blijft voorlopig nog’

GEERDIJK/WESTERHAAR - Hij woonde er zeven jaar gratis en het zat een overname van de katholieke kerk in Geerdijk in de weg. Aan de ruzie om de parochiewoning komt een einde.„Hij is zijn spullen aan het inpakken”, zegt Raymond Hudepohl, van de stichting kerkbehoud Sint Willibrordus. Maar Henri Ossevoort zelf ontkent in alle toonaarden.

  1. Rijssen en Twenterand spreken steun uit aan de boeren, maar wat is dat waard? ‘Je moet bij het provinciehuis zijn’
    PREMIUM

    Rijssen en Twenterand spreken steun uit aan de boeren, maar wat is dat waard? ‘Je moet bij het provincie­huis zijn’

    VRIEZENVEEN/RIJSSEN - Wethouders in Rijssen-Holten en de burgemeester van Twenterand ondertekenden, in het bijzijn van een grote groep boeren, verklaringen waarin ze zeggen tegen het stikstofbeleid en uitkoopregelingen te zijn. Maar agrariërs hoeven zich geen illusies te maken: de handtekeningen zijn niets meer waard dan een steunbetuiging van een willekeurige burger. „Dit is niet meer dan een adhesiebetuiging.”

Almelo e.o.