Volledig scherm
Beeld van eerste Forest Hill festival in 2015 © Robin Hilberink

Organisatie Forest Hill festival in Vroomshoop heeft de wind mee

VROOMSHOOP - De organisatie van het Forest Hill Festival begon in 2015 met een budget van 0 euro aan het opzetten van een nieuw evenement in Vroomshoop. Het resultaat verrastte zelfs hen, want er kwamen liefst 1.200 bezoekers op het terrein bij de ijsbaan, tussen de Hammerweg en de Bosweg. „En daardoor hebben we voor de tweede editie dus een beetje kunnen investeren”, zegt Mark Spang namens de organisatie. Het muzikale festijn is komende zaterdag 25 juni, met onder meer een optreden van de Amerikaanse top DJ Lady Faith.

Op het hoofdpodium is opnieuw hardstyle- en dancemuziek te horen, met deejays als BWESS en Requiem. Het meest trots is de organisatie echter op de komst van hardstyle-dj Lady Faith. „Een grote internationale act uit de Verenigde Staten”, zegt Spang. „Ons festival paste gelukkig in haar schema tijdens een tour door Europa, daarna reist ze door naar Azië. Het is wel gaaf dat we haar hebben weten te strikken.”

Rockpodium
Op het rockpodium zijn onder meer The Pheromones en de Hørksons te zien, maar ook The Voice-deelnemer Dave Vermeulen staat er met zijn band Voltage. Forest Hill duurt zaterdag van 19.00 tot 01.00 uur.

Mark Spang geeft aan dat de locatie van het festival hem en veel anderen aanstaat. „Midden in het bos, dat geeft een mooie beleving. Helemaal in combinatie met het licht en het geluid van de podia.” Met de entreeprijs onderscheidt Forest Hill zich echter nog het meest van andere festivals, meent hij. „In de voorverkoop kostten onze kaarten 12,50 euro, deze week nog 15 euro. Maar vooral consumptiemuntjes hebben we met 2 euro per stuk betaalbaar kunnen houden. Ondanks die lage prijzen hebben we toch goede dj’s kunnen strikken.”

Gezinnen
Wie denkt dat er alleen jongeren op het Forest Hill Festival afkomen, heeft het mis. „Vorig jaar kwamen ook erg veel gezinnen op het festival af”, vertelt Spang. „Toen zagen we de ouders bijvoorbeeld bij het rockpodium staan, terwijl hun kinderen losgingen bij het hoofdpodium.”
De Vroomshoper is dan ook trots op wat er al bereikt is. „We maken heel grote stappen. Als je ziet wat we nu in een jaar hebben neergezet, dat vind ik ongelooflijk. Op termijn kan het terrein zelfs wel 5.000 bezoekers aan, dat is een mooie ambitie voor de toekomst van Forest Hill.”

Almelo e.o.