Volledig scherm
Artist impression van het bouwplan; links de appartementen, rechts de starterswoningen. © artist impression Gelepollen BV/Tekenburo Lesker

Oud postkantoor in Vriezenveen maakt plaats voor woningen

VRIEZENVEEN - Het oude postkantoor aan het Manitobaplein in Vriezenveen, dat al tien jaar leeg staat, maakt plaats voor twaalf woningen. 

Het gebouw en de grond zijn sinds 2 december 2016 onder de naam Manitoba Ontwikkeling BV eigendom van Henk Jonker (Gelepollen BV) en Ton Plegt (Plegt Bouwgroep BV). Eerstgenoemde, die 15 jaar voor het CDA in de gemeenteraad van Vriezenveen zat, investeerde omdat hij het Manitobaplein 'maar een rommel vindt'. „Ik ben gepensioneerd, heb tijd, en vond: daar moet wat aan gebeuren.” Vorig jaar waren hij en Ton Plegt al heel ver met een plan om het oude postkantoor te ontwikkelen tot 27 zorgappartementen, maar op het laatste moment werd daar de stekker uit getrokken. 

Begin dit jaar kozen zij daarom voor het ontwikkelen van woningen en appartementen, passend binnen het huidige bestemmingsplan. Op de plek van het oude postkantoor verrijzen, mits ze verkocht worden, drie luxe appartementen met een oppervlakte van circa 130 vierkante meter. 

Woningen

Daarnaast komen zeven woningen, met een oppervlakte van circa 120 vierkante meter en met een eigen parkeerplaats en buitenberging. Op de achterzijde van de locatie wordt een twee-onder-een kap woning gesitueerd. Deze twee woningen zijn levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

De prijzen zijn nog niet precies bekend, maar de inschatting is dat de appartementen zo'n 330.000 euro gaan kosten. Voor de zeven woningen zal de vraagprijs rond de 210.000 euro liggen, de twee levensloopbestendige woningen komen naar verwachting uit op 280.000 euro.

Het ontwerp is van Jonker en gevisualiseerd door Tekenburo Lesker uit Almelo. Het plan wordt uitgevoerd door het bouwbedrijf van Plegt. 

Optimistisch

Jonker verwacht dat de woningen snel verkocht worden. „We hebben al heel wat reacties gehad, er is belangstelling genoeg.” Als 70 procent verkocht is, wordt het oude postkantoor gesloopt. „Als het meezit is dat nog voor de vakantie, dan kunnen we na de vakantie beginnen met bouwen.” 

Of dat niet te optimistisch is? Henk Jonker schudt het hoofd. „Je moet optimistisch zijn, he. Zo sta ik in het leven.”

Almelo e.o.