Volledig scherm
Frank te Riet (links) en Laurens Houvast van Distillator tijdens het optreden bij Lucky Live in Rijssen. © Bert Kamp

Oud-Twenteranders met metalband Distillator in spoor muzikale helden

RIJSSEN - Twee oud-inwoners van Twenterand stonden donderdagavond 4 augustus met de thrashmetalband Distillator op het podium van Lucky Rijssen. Voormalig Hammenaar Laurens Houvast (gitaar, zang) en de in Vriezenveen opgegroeide Frank te Riet (bas) knalden hun snelle rock de zaal in. En ze speelden opnieuw samen met hun eigen muzikale helden, in dit geval de Amerikaanse band Testament.

De stijl van Distillator is mede geïnspireerd op de metal van Testament dat naam maakte in de jaren 80. Houvast en Te Riet zijn het inmiddels bijna gewend met hun jeugdhelden op te trekken, Distillator speelde met onder meer in metal kringen aanbeden bands als Anthrax, W.A.S.P. en Metal Church.

Inspirerend
„Als je met die gasten in één bus zit op weg naar een optreden, dan luister je vaak naar elkaars muziek”, vertelt Frank. „Dat is niet alleen enorm inspirerend, je leert er ook veel van, zowel wat betreft het schrijven van nummers als de techniek van de uitvoering.”

Opvolger
Die kennis brengt Distillator volop in praktijk, want volgens Te Riet moet op dit moment bijna alles wijken voor het nieuwe, tweede album van de band. Terwijl het management met labels praat over het uitbrengen van de opvolger van 'Revolutionary Cells', zijn de drie muzikanten bijna non-stop in touw met de band. „Onze sound is weer anders, we mengen nu thrash met de klassieke hardrock van bands als Deep Purple en Rainbow.''

Investeren
Te Riet vervolgt: ,,We gaan daar 100 procent voor, privé is er weinig tijd over. We komen amper nog in de kroeg, haha. En hoewel we proberen al wat geld opzij te leggen investeren we onze verdiensten nu vooral in betere studio’s, beter artwork, onze webwinkel en onze crew. Dat heb je nodig om als band te groeien.”

Volledig scherm
Zanger/gitarist Laurens Houvast van de thrashmetalband Distillator. © Bert Kamp

Almelo e.o.