Volledig scherm
Jannette Beuving © Rikkert Harink

Oud-Westerhaarse stopt als Eerste Kamerlid

DEN HAAG - Jannette Beuving (PvdA) stopt per 28 maart als Eerste Kamer-lid. De oud-inwoonster van Westerhaar is voorgedragen voor benoeming in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en is van mening dat het combineren van beide functies onwenselijk is.

Beuving (52), tegenwoordig woonachtig in Den Haag, was sinds 7 juni 2011 Eerste Kamerlid voor de PvdA. Ze combineerde dat tot februari 2016 met een functie als hoofddocent aan de Academie voor Bestuur, Recht en Veiligheid van de Haagse Hogeschool. Eerder was zij universitair docent in Amsterdam en rechter in Almelo. In de Eerste Kamer hield ze zich onder meer bezig met justitie.

Beuving, geboren in Kloosterhaar, groeide op in de Bremstraat in Westerhaar. Als een van de eersten in haar familie gaat ze naar de middelbare school in Almelo, naar de havo. "Mijn ouders maakten zich daar zorgen over", vertelde Beuving jaren geleden aan deze krant. "Het werd als een grote stap ervaren. Het heeft me gevormd. Elke dag op de fiets, altijd wind tegen."

Tijdens haar studietijd in Nijmegen maakt Beuving kennis met de politiek, als penningmeester van de PvdA-afdeling Nijmegen. Uiteindelijk belandde ze in 2011 door haar juridische achtergrond in de Eerste Kamer. 

Almelo e.o.