Volledig scherm
Kinderen volgen een workshop steen bewerken bij de Peddemorsboerderij. © Reinier van Willigen

Peddemorsboerderij Vriezenveen: 'Geen subsidie? Dan sluiten we de tent'

VRIEZENVEEN - Voorzitter Dirk Boswinkel en medebestuursleden van de Peddemorsboerderij praten maandag met wethouder Martha van Abbema over het voornemen van de gemeente 5.000 euro te schrappen op de jaarlijkse subsidie voor de stichting. De wethouder moet de Peddemorsboerderij tegemoet komen, anders is het einde oefening, zegt Boswinkel.

De gemeente wil 5.000 euro bezuinigen op de jaarlijkse bijdrage van plusminus 9.600 euro.„Gaat die bezuiniging door, dan kunnen we de tent wel sluiten. Sterker nog, dan stoppen we ook echt”, aldus Boswinkel.

Onmogelijk
Hij rekent voor dat het nagenoeg volledige bedrag opgaat aan huur en stookkosten. „Alleen aan exposities zoals 'Eigen Werk', die nu te zien is, houden we iets over, maar het is voor ons nu onmogelijk met de Peddemorsboerderij aan de slag te gaan. Daar hebben de gemeente voor nodig. Ja, je zou de boerderij een visitekaartje van de gemeente kunnen noemen. Maar er is slechts één toilet. Wanneer het wat drukker is, zoals nu met 'Eigen Werk', moet je in de rij staan. We zouden het liefst een toiletblok willen, dat kan bijvoorbeeld aan de achterkant worden geplaatst. Bovendien is het hoog tijd voor een betere isolatie. Je kunt stoken wat je wilt, maar het lukt bijna niet de boerderij lekker warm te krijgen.”

Eigen Werk is in oktober in De Peddemorsboerderij, Westeinde 342, Vriezenveen: donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00-17.00 uur en op donderdagavond 19.00-21.00 uur. Entree: 1 euro.

Almelo e.o.