Volledig scherm
De zes meter grote piemel op de brug in Vriezenveen. © Arjan te Bogt

Piemel op Vriezenveense brug nog niet weg: 'Het is te koud'

VRIEZENVEEN - De piemel die meer dan twee jaar geleden door onbekenden op de brug in Vriezenveen werd geschilderd, is door de provincie nog altijd niet verwijderd. 

Twee weken geleden kwam de 'piemelbrug' in het nieuws. Op een zonnige dag was het schilderwerk, tot verbazing van de brugwachter van dienst, zeer goed zichtbaar. Opmerkelijk, omdat de gekalkte penis al jaren oud is en twee jaar geleden door de provincie Overijssel voorgoed van het wegdek verwijderd werd. Dat dacht men althans. 

Geconfronteerd met de 'teruggekeerde brugpiemel' liet Petra Timmer, woordvoerder van de provincie, weten dat de creatie door 'slijtage van het wegdek' nu weer goed zichtbaar is. Ze gaf aan dat er de week erop actie zou worden ondernomen. Dat gebeurde echter niet. Daarnaar gevraagd gaf de woordvoerder vorige week vrijdag aan dat de provincie er na het weekend (dus afgelopen week) mee bezig zou gaan. Maar ook die toezegging werd niet waargemaakt. 

Daarvoor had de provincie echter wel een goede reden. Op dit moment is het volgens Timmer te koud om asfaltlagen van de brug af te halen en er nieuwe lagen op aan te brengen. Wanneer dit wel kan, hangt af van het weer. 

  1. ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinterhoorn leeft
    PREMIUM
    Video

    ‘Oale roop’ niet weg te blazen uit Twente: traditie van de midwinter­hoorn leeft

    ENSCHEDE - Midwinterhoornblazers merken dat de status van Immaterieel Cultureel Erfgoed de traditie goed heeft gedaan. Het vooral in de grensstreek bespeelde instrument kreeg in 2013 al die status, maar ook het bouwen van de midwinterhoorn is sinds dit jaar opgenomen op de Nationale Inventaris. De Twentse clubs zien dat terug in hun ledenaantal: “We zijn stabiel. Deze traditie heeft toekomst.”

Almelo e.o.