Het Punt is al jaren de thuishaven voor de voorronde van het Nederlands kampioenschap.
Volledig scherm
Het Punt is al jaren de thuishaven voor de voorronde van het Nederlands kampioenschap. © Rikkert Harink

Pokertoernooi in Vroomshoop moet online, maar maakt toch deelnemersgeld over naar Het Punt

VROOMSHOOP - Ze zouden een kleine 70 pokeraars verwelkomen, maar Het Punt moet ook die omzet vrijdag missen. Daarom komt de organisator van het Open Nederlands Kampioenschap Poker nu met een geste. Voor iedere deelnemer die online meedoet, maakt MEC Events 1 euro over. 

„We hopen de horeca, die ons altijd gastvrij verwelkomd, zo alsnog een beetje te steunen”, zegt Vroomshoper Thomas Smedema.

9300 deelnemers 

Smedema werkt voor MEC Events: het evenementenbureau dat jaarlijks een groot pokerkampioenschap organiseert door heel Nederland. Jaarlijks doen er zo’n 9300 pokeraars mee aan de voorrondes. Het toernooi leidt uiteindelijk tot een Nederlands amateurkampioen. Maar nu de horeca door coronamaatregelen gesloten is, worden alle voorrondes online gehouden. Voor MEC Events vormen de digitale mogelijkheden de redding, maar het bedrijf denkt ook aan de horeca die nu inkomsten misloopt.

‘Wel zo eerlijk’

Daarom krijgen alle horecagelegenheden, waar voorrondes gehouden zouden worden, een bijdrage: 1 euro per persoon, voor iedereen die zich nu online aanmeldt. „De horecagelegenheden hadden anders mooi omzet kunnen draaien, aangezien een toernooi al snel zes uur duurt. Daarom vonden we dit wel zo eerlijk”, zegt Smedema. 

Voor Het Punt zou het dan om een kleine 70 euro gaan. Ook Camping de Pallegarste in Mariënberg kan geld tegemoet zien. „Het geldt voor alle horecagelegenheden in Nederland waar we een voorronde zouden organiseren.” Inmiddels zijn er al 80 toernooien gehouden, er volgen er nog ongeveer 70.

Finale wel live

De finale staat op 4 juli gepland. Die gaat vooralsnog wel gewoon ‘fysiek’ door. En als er dan nog coronamaatregelen gelden, wordt de finale verplaatst. Smedema: „Want die willen we live doen.”

Almelo e.o.