Volledig scherm
© News United / Kevin Sand

Politie houdt mannelijke Assepoester aan na verlaten plaats ongeval Vroomshoop

VROOMSHOOP - Dankzij een verloren schoen kon de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een man aanhouden, die met zijn vrachtwagentje het Overijssels Kanaal was ingereden.

Om ongeveer drie uur ’s nachts kwam de melding dat zich bij een woning in Vroomshoop een ‘verdachte auto’ zou bevinden. De auto werd niet bij het huis aangetroffen, maar wel in het kanaal ter hoogte van het Separatiepunt, waar Overijssels Kanaal en Kanaal Almelo-De Haandrik bij elkaar komen.

Duikers
Omdat het onduidelijk was of er nog iemand in de auto zat, gingen duikers van de brandweer het water in. Maar daar konden ze niets vinden. Wel werd een schoen aangetroffen. Op basis van het kenteken kwam de politie bij het adres van de mogelijke bestuurder van de auto. Die gaf aan van niets te weten en dat de auto vermoedelijk gestolen was.

Schoen
Buiten bij de woning vond de politie echter eenzelfde soort schoen als die bij de auto was aangetroffen. Hierop hielde de politie de man aan op verdenking van verlaten van plaats van een ongeval. Het gaat om een 55-jarige inwoner van Vroomshoop.

Onduidelijk is hoe de wagen rond drie uur ’s nachts in het water belandde.

Almelo e.o.