Volledig scherm
Het brandende bankje achter de skatebaan in Den Ham © politie Twenterand

Politie uitgescholden door groep jongeren in Den Ham

DEN HAM - Een groep jongeren heeft zaterdagavond in Den Ham politieagenten uitgescholden 'voor van alles en nog wat', toen agenten poolshoogte kwamen nemen bij een brandend bankje. 

Rond 22.00 uur zagen patrouillerende agenten een brandend bankje achter de skatebaan. De politie vermoedt dat het bankje aangestoken is. Een groep jongeren, die bij het bankje in de buurt was toen de politie poolshoogte kwam nemen, maakte zich snel uit de voeten toen ze door de agenten gezien werden. 

'Nu zijn wij echt wel wat gewend, maar om op een afstand van 100 meter, in het donker, ons vervolgens uit te schelden voor van alles en nog wat, vinden wij tamelijk laf', meldt de politie Twenterand op Facebook.  

De politie heeft geen van de jongeren in de kraag gevat. Om hoeveel personen het exact gaat, heeft de politie niet duidelijk. Wel stonden er nog een aantal fietsen in de buurt van het brandende bankje, ook hebben agenten daar fietssleutels gevonden. Die zijn, op vertoon van een id-bewijs, af te halen op het bureau in Vroomshoop.

Almelo e.o.